חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ברכת המנכ"לית והיו"ר

"תהילת נצח לגיבורי ישראל אשר שפכו דמם ברחובות גיטו ורשה הדוויים ובשדה הקטל ביד מרדכי.
במותכם ציוויתם לנו את החיים הראויים לדור חלוצים מכה שורשים עמוקים לאילנות מסועפים אשר שום סערה לא תוכל לעקרם".

יד מרדכי, כ"ג מאי תש"ט (1949)

מוזיאון 'יד מרדכי משואה לתקומה' והמכון להוראת השואה צמחו באופן אורגני מתוך עולם הערכים והעשייה של חברות וחברי קיבוץ יד מרדכי, מייסדי הקיבוץ, אשר ראו את מכלול ההנצחה כחלק מהותי בתוך המרקם הקהילתי היישובי וכביטוי לקשר בין אירועי השואה לימי התקומה.

 

במובנים רבים זהו מוזיאון קהילתי, המחבר את התצוגות במבנה המרכזי אל התצוגות האותנטיות ברחבי הקיבוץ – פסל מרדכי אנילביץ' ואתר שחזור הקרב בתש"ח, ואל ההווה הקיבוצי של חיי קהילה רב-גילאית ורב-גונית בעוטף עזה.

 

המשימה המרכזית העומדת בפנינו, צוות המוזיאון וההנהלה שלו, היא להמשיך ולספר את ההיסטוריה וללמד את לקחיה ואת משמעויותיה באופן שיחבר ויתחבר לקהלים חדשים, ואשר יהווה השראה לחיים של כולנו, כאן ועכשיו. 

 

למשימה שלנו שותפים רבים וטובים, בראש ובראשונה קהילת קיבוץ יד מרדכי. אנו אסירי תודה לשותפינו על האמון ועל התמיכה המאפשרים עשייה חשובה זו.

 

כולנו פועלים ביחד למען עיצובו של דור עתיד מעורב, המקיים דיאלוג פלורליסטי ומגשר בחברה הישראלית, פועל לחיזוק שורשי היהדות והציונות, וחותר ליצרת חברה טובה יותר בארץ ובעולם.  

אנו מזמינים אותך לבקר בתצוגות המוזיאון, להשתתף בסמינרים ובסדנאות שאנו מקיימים, ואף לערוך אירועים משפחתיים, חברתיים או עסקיים על הדשא, אצלינו בקיבוץ.  

בברכת שלום

ניתאי קרן, יו"ר המוזיאון

יעל שטאובר (סא"ל במיל'), מנכ"לית

הכניסה למוזיאון
לוגו מוזיאון יד מרדכי 'משואה לתקומה' המכון להוראת השואה - קיבוץ יד מרדכי

הזמנת פעילות

דילוג לתוכן