חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מוזיאון יד מרדכי, בית הספר להוראת השואה תפיסה חינוכית

תפיסתו החינוכית של ביה"ס להוראת השואה שבמוזיאון יד מרדכי נגזרת מייעוד וחזון המוזיאון

מוזיאון יד מרדכי הינו בית ספר להוראת השואה – מוסד חינוכי שייעודו העיקרי הינו שימור הזיכרון ההיסטורי של יהדות אירופה מראשית המאה העשרים דרך המאבק להקמת מדינת ישראל ועד ימינו. זיכרון זה מונחל על ידי כלים חינוכיים ולאור ערכים אוניברסאליים ופרטיקולאריים הבאים לידי ביטוי במפגש עם קבוצות מאוכלוסיות שונות בעת ביקורם במוזיאון על מכלול אתריו.


ביה"ס עוסק בלימוד ההיסטוריה באופן מעורר מחשבה אשר מעמיד את הנושאים והמושגים לבחינה ערכית ומוסרית אל מול החיים כיום. בדרך זו אנו מאפשרים למבקר להרהר על אירועים, תפיסות והתנהגויות, להטיל ספק ולגבש עמדות אל מול הסיפור ההיסטורי והשלכותיו על המציאות העכשווית. הפעילות החינוכית של המוזיאון שמה דגש על פיתוח מנהיגות וערכים הומניסטיים כלל אנושיים, חיזוק והעמקה של הזהות היהודית והישראלית לאור האירועים ההיסטריים והמציאות בה אנו חיים.


הוראת השואה במוזיאון יד מרדכי מעוגנת בתפיסה רגשית המאפשרת ללומד להכיל את אירועי התקופה בהתאמה למאפייני גיל הלומד ובכך ישנה שמירה על העולם הרגשי והערכי של הלומד. בתפיסה זו, המוזיאון עצמו הוא כלי פדגוגי רב תחומי וחושי המאפשר ללומד לקחת חלק פעיל בתהליך הלמידה על ידי צפייה ושימוש בכלים ויזואליים וטכנולוגיים המוצגים ברחבי המוזיאון ודרך תיווכו של הצוות החינוכי, המאפשר ומעודד למידה וסקרנות, שאילת שאלות ובחינה ביקורתית.


שאילת שאלות, חשיבה ביקורתית, דיון בדילמות מוסריות וערכיות, ראיית הטוב שבאדם, זכות הבחירה ותפיסת שוויון ערך האדם הינם הקווים המנחים את מכלול פעילות בית הספר להוראת השואה.


צוותי ההדרכה אמונים על מימושה הקפדני של התפיסה החינוכית והם מתווכי הסיפור למבקרים. צוותי ההדרכה יודעים להתאים את הדרכתם לקבוצה המודרכת בהיבטי גיל, תחומי עניין ויכולות לימודיות ורגשיות. בנוסף על כך, צוותי ההדרכה עוברים הכשרות והשתלמויות תדירות להעמקת התכנים ומתודות ההדרכה וליצירת חוויית הדרכה ולמידה איכותית ומרגשת.

חיילות בטקס ברחבת הכניסה למוזיאון
חניכי תנועות נוער בכניסה למוזיאון
קהל צופה על דגם מרד גטו ורשה
לוגו מוזיאון יד מרדכי 'משואה לתקומה' המכון להוראת השואה - קיבוץ יד מרדכי

הזמנת פעילות

דילוג לתוכן